Foredrag: Krigsreporter og eventyrer

Mit liv som eventyrer og udenrigsjournalist i verdens brændpunkter er en historie, jeg gerne vil dele med andre. Mit foredrag “Krigsreporter og eventyrer” tager udgangspunkt i, at jeg har rejst i mere end 60 lande og som korrespondent boet adskillige år i Storbritannien og Mellemøsten.

Jeg har som en af de første kvindelige danske krigsreportere i nyere tid dækket krige og konflikter i Afghanistan, Irak, Israel/Palæstina, Nordirland, Kosovo, Nigeria, Egypten, Syrien, Libanon, Pakistan. I 2006 blev jeg medlem af Kvindelige Eventyreres Klub, hvor jeg har været formand og i dag er medlem af bestyrelsen.

Jeg har rejst i krigs- og kriseområder siden 1986. Først for Information, hvor jeg iklædt blå burka blev smuglet ind gennem de pakistanske stammeområder til mujaheddin-krigerne, der bekæmpede sovjetrussiske styrker i Afghanistans bjerge. Siden blev jeg for Berlingske beskudt i Kosovo og i Gaza, jeg blev truet med skarpladt maskingevær i Nigerias sumpe, og jeg har rapporteret fra de store demonstrationer i Cairo under Det Arabiske Forår.

I vil også høre om traditioner og røverhistorier fra Kvindelige Eventyreres Klub, der har hjemsted i Adventurers Clubs historiske lokaler i Nyhavn i København.

Foredraget med mine egne fotos varer i en time og lægger op til debat om situationen i Mellemøsten, om Danmarks deltagelse i krig, om - kvindelige - udenrigsjournalisters arbejdsvilkår, om journalistiske overvejelser, om Det Arabiske Forår og meget mere. Du kan bestille mit foredrag her eller gennem ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.