Fra pop-reporter til krigskorrespondent

Det var strålende majdag, da jeg som 17-årig trådte ind ad døren til redaktionen på Rødovre Avis. Jeg var ansat som junior-reporter og skulle gå til hånde med at skrive pligtstof fra politiets døgnrapporter og reportager til ungdomssiden fra de store koncerter i Brøndby Pop Club.

Da jeg sad bøjet over den lille Erica rejseskrivemaskine på forstadsavisens tomandsbetjente redaktion, var min fremtid beseglet.

Borgen og resten af verden

Det er siden da blevet til 45 år i den danske mediebranche. Journalistikken har bragt mig verden rundt, når jeg som korrespondent har rapporteret fra brændpunkter og begivenheder, der har skrevet sig ind i verdenshistorien.

Det skrevne ord har bragt mig til det danske Folketing, hvor jeg har interviewet ministre og udlagt fuglenes sprog på Christiansborgs gange i analyser og kommentarer. Jeg har ydmygt skrevet referater fra kommunalbestyrelsesmøder i provinsen, og jeg har talt med nedslidte arbejdere og underbetalte indvandrere i skildringer af den danske hverdags små og store dramaer.

De sidste 20 år har det været udenrigspolitikken, der har ligget mit hjerte nærmest. Ikke mindst de hjørner af verden, hvor krig og konflikter har afløst den diplomatiske politik.

Jeg har været fastboende korrespondent i Mellemøsten for Berlingske under krigene i Irak, Afghanistan og Gaza. Og jeg har rejst som reporter til en række krigs- og konfliktzoner, bl.a. på Balkan og i Afrika. I 1990ere var jeg korrespondent og reporter for Berlingske, DR og Fyens Stiftstidende i Storbritannien. Spændende år, hvor konflikterne slog gnister både i Nordirland og i det britiske kongehus.

U-lande, kommunikation og hjemmesider

I en årrække har jeg beskæftiget mig med almene samfundsforhold og undersøgende journalistik ind til jeg i 2012 sagde farvel til mit faste job med pension for igen at beskæftige mig primært med udenrigsforhold i mit bureau Globalt Udsyn.

Jeg har fået fokus på forholdene på arbejdsmarkedet i udviklingslandene, og er også slået ind på at skrive rejsereportager - når jeg ikke igen er på rejse i Mellemøsten.

Men min interesse er også blevet vakt for nye områder som kommunikation, medierådgivning og konsulentvirksomhed. Samtidig er nye medier blevet et mere og mere interessant arbejdsfelt. Jeg er webmaster på flere hjemmesider, og derudover er fotografering og foredragsvirksomhed blevet en stigende del af mit virke.