+45 20913566 lene@globaltudsyn.dk

Book et foredrag

Krigsreporter og eventyrer

Kom med på rejse til en række af Verdens brændpunkter og mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgøret med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Og hør hvordan det er at blive beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Du kan også prøve en burka og en skudsikker vest.

Pygmæer i Congo

Dybt inde i den centralafrikanske regnskov lever nogle af verdens mest forfulgte oprindelige folk: de små pygmæer. Mange lever, som de har gjort i århundreder: som jægere og samlere og nomader, der flytter sig hvor jagtbyttet måtte være. Andre er blevet forvist fra regnskoven og lever en kummerlig tilværelse, forfulgt og fanget midt mellem krigsrebeller i den congolesiske borgerkrig. Kom på besøg hos Mengezen og følg hans familie på jagt.

Stammer i Sydsudan

Sydsudan er verdens yngste land og et af de allerfattigste steder på jorden. Her bor snesevis af stammer med hver deres kultur og sprog og indbyrdes konflikter.

Vi besøger  Boyafolket, Toposafolket og Mundarifolket. Hør om stammernes kvægøkonomi, indbyrdes stammekrig og om den udbredte scarificering, hvor sindrige mønstre ridses ind i huden med barberblade hos ganske små børn og teenagere..

Jerusalem og Palæstina

Den gamle by i Jerusalem er et af verdens mest fredfyldte steder og samtidig epicentret for konflikten i Mellemøsten. Jeg fortæller om Jerusalems histore og tager dig med til de hellige steder.

Vi skal også besøge Vestbreddens store byer, Ramallah, Hebron og Betlehem og blive klogere på bosættelser og palæstinensernes overlevelse i en håbløs konflikt, som konstant synes at gå fra slemt til værre.

Foredrag i hele landet

Jeg har haft fornøjelsen at holde foredrag for mange skønne og videbegærlige grupper i hele landet. I menighedslokaler, hos AOF, i klubber og foreninger. Mine foredrag kan købes for 4000 kroner plus udgifter til transport i bil og eventuel overnatning.